1 Mart Cuma günü Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda açılış konuşmaları ile başlayacak Uluslararası Kars Konferansı; UNESCO, UNDP, COP24, EUSALP gibi uluslararası kuruluşlardan konuşmacıların katılacağı panellerle devam edecek. Ulusal basının yanı sıra, Associated Press, Al Jazzere, Agence France Presse, Financial Times, France 24 Radio gibi uluslararası basının da takip edeceği panellerde; ‘Yöresel Gastronominin Turizme Etkisi’, ‘İklim Değişikliğinin Dağ ve Kış Turizmi ile Kayak Merkezlerine Etkileri ve Bu Yönde Avrupa’da Alınan Önlemler ile En İyi Örnekler’ ve ‘Zaman ve Tarihe Yolculuk: Kars’ın Kültürel Miras ve Tarih Alanlarındaki Zenginliği’ konuları ele alınacak. Ayrıca, faaliyet kapsamında 2 Mart Cumartesi günü bir dizi tanıtım etkinlikleri de gerçekleştirilecek.
Related Posts
‘Vergi borcu silinerek kamu zarara uğratıldı’ iddiası
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bir medya kuruluşunda yer alan “devleti soyup köşeyi döndüler” başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yaptı. Haberin tamamen “asılsız” olduğuna, “gerçeği yansıtmadığına” dikkat çekilen açıklamada, Türk vergi hukukunda …
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bir medya kuruluşunda yer alan “devleti soyup köşeyi döndüler” başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yaptı. Haberin tamamen “asılsız” olduğuna, “gerçeği yansıtmadığına” dikkat çekilen açıklamada, Türk vergi hukukunda …
Alaçatı Gıda Topluluğu, Çeşme’deki Yerel Üreticilerle Tüketicileri Buluşturuyor
Çeşme ve Alaçatı’da yaşayanların bir araya gelerek oluşturduğu Alaçatı Gıda Topluluğu, Çeşme’deki yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturmaya ve gıdaya doğrudan ulaşmaya devam ediyor. Topluluk Destekli Tarım uygulaması ise hem üretici hem de tüketiciye katkı sağlıyor. Topluluk, geçtiğimiz yıl başlattığı gıdaya doğrudan yerli üreticiyle ulaşma hedefini gerçekleştirerek 219 katılımcıya ulaştı. Üretim fazlaları satılarak elde edilen gelir ise burs ve kitap projelerine katkı sağladı.
Çeşme ve Alaçatı’da yaşayanların bir araya gelerek oluşturduğu Alaçatı Gıda Topluluğu, Çeşme’deki yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturmaya ve gıdaya doğrudan ulaşmaya devam ediyor. Topluluk Destekli Tarım uygulaması ise hem üretici hem de tüketiciye katkı sağlıyor. Topluluk, geçtiğimiz yıl başlattığı gıdaya doğrudan yerli üreticiyle ulaşma hedefini gerçekleştirerek 219 katılımcıya ulaştı. Üretim fazlaları satılarak elde edilen gelir ise burs ve kitap projelerine katkı sağladı.
Filler, durum, cinsiyet ve statüye göre selam verme şekillerini değiştiriyorlar
Araştırmacılar, birbirleriyle karmaşık selamlaşma ve vedalaşma ritüellerine sahip fillerin, içinde bulunduğu durum, karşısındakinin cinsiyeti ve grup içerisindeki yerine göre sergilediği ses ve jestleri değiştirdiğini tespit etti.
Araştırmacılar, birbirleriyle karmaşık selamlaşma ve vedalaşma ritüellerine sahip fillerin, içinde bulunduğu durum, karşısındakinin cinsiyeti ve grup içerisindeki yerine göre sergilediği ses ve jestleri değiştirdiğini tespit etti.