Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Kurban Bayramı’nda Kesilen Etlerin Muhafaza Edilmesi Önemli!

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı’nda kesilen kurban etlerinin doğru muhafaza edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Yardımcı, etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığının birleşmesinin etin yanmasına ve yeşermesine neden olduğunu belirtti.

Etin kesildikten sonra serin ve hava alan bir yerde sini veya tepsiye yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesinin önemine dikkat çekti. Bu uygulamanın, üzerindeki bakterileri atarak etin yumuşak olmasını sağladığını ifade etti.

  • İmkanı olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında bekletebileceğini belirten Yardımcı, etlerin ters düz edildikten sonra kasalara konularak dolaba yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, etleri 1 günlüğüne kasap dolabında dinlendirebileceklerini belirtti.

‘POŞETTE DEĞİL, AÇIK KAPTA SAKLAYIN’

Evde et saklayacak vatandaşlara önerilerde bulunan Osman Yardımcı, etin poşetle değil, ağzı açık plastik kaplarda veya buzdolabı kasalarında saklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, etin derin donduruculara konulmadan önce dinlendirilmesi gerektiğini ve ihtiyaca göre parçalanıp tüketilecek miktarda dondurulması gerektiğini söyledi.

  • Etin işlenmesinde uzmanlık gerektiğini vurgulayan Yardımcı, vatandaşların evde kendi etlerini parçalamamaları gerektiğini, kasaplara götürerek daha sağlıklı işlem yapabileceklerini ifade etti.

‘KURBANLIK ALIRKEN DİNİ VECİBELERE DİKKAT EDİN’

Kurbanlık seçiminde vatandaşların dini vecibelere dikkat etmesi gerektiğini belirten Osman Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini ve kurban kesme işleminin ibadet amaçlı ve gösterişten uzak yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Siparişle alınan kurbanlara tepki gösteren Yardımcı, bazı zincir marketlerde bayram öncesinde yapılan kesimlerde şüpheli durumlar yaşandığını ve vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Related Posts

Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüpheli Tutuklandı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 23 yaşındaki F.E. tutuklandı. Üzerinde ve adresinde yapılan aramalarda çeşitli uyuşturucu maddeler ve silah ele geçirildi.

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Emziren anneye zorbalık yapmayın: Diyet baskısı süt kalitesini düşürüyor

Yeni doğurmuş çiçeği burnunda anneler, sık sık aldığı kilolar sebebiyle zorbalığa uğruyor. Yaşanan bu beden baskısına aceleci diyetler de eklenince, işin faturası bebeklere çıkıyor. Anne sütünün son derece olumsuz etkilendiği bu süreçte anne-bebek sağlığı riske giriyor. Diyetisyen Asya Naz Al, bu tehlikeye dikkat çekerek sağlıklı ve bilinçli kilo vermenin önemini vurguluyor.

Yaz sıcakları tehlike saçıyor: Uzmanından öneriler

Prof. Dr. Ahmet Saltık, açık alanda çalışanların beyin kanaması riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Güneş gözlüğü ve şapka önerisinde bulunan Saltık, “Sıvı ve tuz kaybı için hafif tuzlu ayran içilmeli” dedi.

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?