Mühürsüz Etler Sağlığı Tehdit Ediyor

Adanalı Kebap Ustasından Mühürsüz Et Uyarısı

Adana’nın meşhur kebapçısı Yaşar Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna dikkat çekerek, “Mühürsüz etin ne olduğu belli değil. Bu nedenle mühürsüz et tüketmekten kaçınmalısınız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların halk sağlığını tehdit ettiği konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Adana’da, birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum düzgün iş yapan kebapçıları da olumsuz etkiliyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranlarda satılan veya tüketilen mühürsüz etler sağlık riski oluşturuyor. Uzmanlar, mühürsüz etlerin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’nın kebap ustası Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek Adana kebabı erkek kuzu etiyle yapılır. Ben daima mühürlü et kullanırım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim olmaz. Kesinlikle dana eti dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Yaptığınız işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“İmkansızlık Olmamalıdır”

Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını vurgulayarak, “Bir işi tam yapmak gerekir. İmkansızlık ya da sağlıksızlık olmamalıdır. Tavuk kesimi ayrı, et kesimi ayrı, bıçaklar ayrı olmalıdır. Aksi takdirde ürünler çapraz bulaşa neden olabilir. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin içeriği belirsizdir. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Hijyen Önemlidir”

Aydın, Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik koşullarda hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hijyen kurallarına uyulduğu sürece Adana kebabının lezzeti tartışılmaz, markamız daha da yükselir. Hijyen önemlidir. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu ciddi bir iştir.” dedi.

“Temizlik Benim İçin Öncelikli”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “Adana kebabını ilk kez denedim ve çok beğendim. Herhangi bir mekana gittiğimde öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen benim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Müşterilerden Gökhan Aslanise de, hijyen kurallarına uyulmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. – ADANA

Related Posts

Elazığ’da midibüs devrildi: 25 yaralı

Elazığ-Diyarbakır yolunda bir minibüs bariyerleri aşarak yolun karşısına geçip yan yattı. Kazada ilk belirlemelere göre 25 kişi yaralandı.

Arnavutköy’de ormanlık alanda yangın

İstanbul Arnavutköy’de ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler kontrol altına alınırken yangının ormanlık alana atılan sigara izmaritinden çıkarak rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü düşünülüyor.

Aydın’da trafik kazası: Bir can kaybı

Aydın’da meydana gelen trafik kazasında devrilen otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Deniz Yücel, İmamoğlu için gitar çalıp şarkı söyledi

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Bornova’da Abide-i Hürriyet meydanı açılışında gitar çalıp tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için ‘Yiğidim Aslanım’ şarkısını söyledi.

Deprem çantasından sonra bir fırsatçılık daha: Sahte deprem uyarı uygulamaları arttı

İstanbul 6,2’lik depremin ardından vatandaşlar önceden haber veren deprem uygulamalarını araştırmaya başladı. Uzmanlar, dijital güvenliğe dikkat çekerek kullanıcıları uyardı.

Mahalleyi koku sardı, ekipler alarma geçti

Kocaeli’de mahalleyi saran koku ekipleri alarma geçirdi. Kokunun bir fabrikadan geldiğini tespit eden ekipler, kokunun kaynağının fabrikadaki bir malzeme olduğunu belirledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir