Türkiye, Tarife Savaşlarına Hazırlanmalı

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay: Türkiye Hazır Giyimde Tarife Savaşlarına Hazırlıklı Olmalı

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay, ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı ve sonrasında Çin haricindeki ülkeler için 90 gün süreyle ertelediği tarifelerin geleceğinin belirsiz olduğunu belirtti. Ay, Türkiye’nin bu süreci hazır giyim sektörü ve emek sorunları için bir fırsata çevirmesi gerektiğini vurguladı.

Rafi Ay, ABD’nin koruma duvarlarını yükseltmesine karşın Türkiye’nin daha düşük gümrük tarifeleri ile fırsatlar elde edeceğine dair söylemlerin yapıldığını ancak Türkiye’nin karşı karşıya olduğu risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Ay, “Trump tarifelerinin etkileri henüz net değil ancak uygulanırsa Türk hazır giyim sektörünü olumsuz etkileyebilir” dedi.

Rafi Ay, tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerindeki emek sorunlarının arttığını ve işçilerin örgütlenmesinin önemine değinerek, sektörün markalaşması ve katma değerli ürünlere olan talebin artması için sendikalı, toplu sözleşmeli çalışmanın tek çözüm olduğunu dile getirdi. Ay, Türk işçilerinin ülkenin sanayileşmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, işverenlerin ve ekonomi yöneticilerinin sorumluluklarını hatırlattı.

Ay, Türkiye’ye verilen markalı ürünlerde azalma olduğunu ve hazır giyim üreticilerinin diğer ülkelerde yatırımlara yöneldiğini söyledi. Hazır giyim sektöründe artan ithalatın önüne geçmek için Türkiye’nin tarife savaşlarına hazırlanması ve koruma duvarlarını kaldırması gerektiğini belirtti.

Genel Başkan Ay, taşıt araçlarında yaşanan sürecin benzer bir şekilde hazır giyim sektöründe de yaşanabileceğini vurgulayarak, Türkiye’nin üretimine sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Ay, ülkelerin ticaret savaşlarına ek olarak imalatçı kimliği kazanmak için mücadele ettiğini ve yabancı sermayeye olan bağımlılığın sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Linki

Related Posts

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

Faiz artışı sonrası kredi kartı kullanımında rekor! Tüketici tercihlerini değiştiriyor

Faiz oranlarındaki artış yurttaşları kredi kartlarına yönlendirdi. Kredi kartı ve kredili mevduat hesabı kullanımı hızla arttı. Bu eğilim, önümüzdeki dönemde de devam edebilir.

MASAK: Türkiye kara para ağına sürüklenmiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Türkiye’nin kara para ile mücadelede uluslararası standartları karşıladığına dikkat çekildi. MASAK, POS cihazları üzerinden suç gelirlerinin aklanmasını engellemek amacıyla yeni tedbirler aldığını ve denetimlerin artırıldığını duyurdu.

Borsa güne yükselişle başladı: 25 Nisan 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 9.510,14 puandan başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir