Urla’da zeytin seferberliği 20 mahalleye fidan desteği



Urla Belediyesi, Zeytin Varlığını Artırmaya Devam Ediyor

Urla Belediyesi, tarım politikalarıyla üreticiyi destekleyerek zeytin varlığını artırmaya devam ediyor. Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında 20 mahallede 7 bin zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Urla Belediyesi, tarımsal üretimi destekleyen vizyonu doğrultusunda, ilçedeki zeytin varlığını artırmak ve üreticiye doğrudan katkı sağlamak amacıyla önemli bir adım daha attı. Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında başlatılan çalışmaların ikinci etabı olan 7 bin zeytin fidanı dağıtımına başlandı. Toplam 20 mahalleyi kapsayan proje kapsamında, özellikle yanan alanlar ve kırsal mahalleler öncelikli olmak üzere, fidanlar kısa süre içinde üreticilere ulaştırılacak. Altı ayda gerçekleştirilen toplam 10 bin fidan desteğiyle, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın verdiği 50 bin fidan sözü kararlılıkla hayata geçirilmeye devam ediyor.

Her Fidan Geleceğe Atılan Adımdır

Urla Belediyesi, bu çalışmayla yalnızca üreticiye destek olmakla kalmıyor; aynı zamanda kendi tarım arazilerini zeytin bahçelerine dönüştürerek bölgedeki zeytin varlığını da artırmayı hedefliyor. Böylece uzun vadede “Zeytinde Urla Modeli” oluşturarak zeytini bir marka haline getirmek amaçlanıyor. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Urla’nın bereketli topraklarında zeytinin, sadece bir tarım ürünü değil, aynı zamanda kültürel bir miras olduğuna dikkat çekerek, “Biz bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmakla yükümlüyüz. Üreticimizin emeğinin değer bulduğu bir Urla için çalışıyoruz. Verdiğimiz 50 bin fidan sözü sadece bir sayı değil; sürdürülebilir tarımın, dayanışmanın ve yerel kalkınmanın bir ifadesidir. Her fidan, hem toprağa hem geleceğe atılmış bir adımdır. Zeytini geçmişte olduğu gibi gelecekte de Urla’nın simgelerinden biri olarak kalması için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Muhtarlardan Başkan Balkan’a Teşekkür

Proje kapsamında fidan desteğinden yararlanan mahallelerin muhtarları da destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ovacık Mahalle Muhtarı Ali Gölcük, “Sayın Belediye Başkanımıza yapmış olduğu bu çalışmadan ötürü teşekkür ederiz. Üretici arkadaşlara verdiği destekten dolayı köy halkımız çok memnun, kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz” diyerek görüşlerini ifade ederken Bademler Mahalle Muhtarı Alibey Şen, “Urla Belediyemizin zeytin üreticisine başlatmış olduğu katkı bence köyümüz adına çok iyi bir başlangıç oldu. Üreticilere 25 adet zeytin fidanı verilmesi, zeytinciliğe önem verdiğimizin bir kanıtıdır. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Urla Belediye Başkanımız Selçuk Balkan’a köylüm, mahallem ve üretici olarak şahsım adına çok çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir