Yaz sıcakları tehlike saçıyor: Uzmanından öneriler

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Gazetemiz yazarı ve halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, açık alanlarda çalışmak zorunda kalanların beyin kanamaları riski altında olduğunu vurgulayarak uyardı.

Saltık, “Açık renkli kıyafetler tercih edilebilir. Özellikle şapka takılmasını öneriyoruz. Güneşin parlak ışınları, katarakt oluşumu açısından olumsuz etkilidir. Ekonomik durumları uygun olan vatandaşlarımıza, ultraviyole ışınlarını engelleyebilecek güneş gözlükleri takmalarını tavsiye ederiz” dedi.

Çalışmak zorunda olanlara yönelik de şu önerilerde bulundu: “Aşırı sıcaklarda çalışırken terlerler ve sıvı ile tuz kaybederler. Eğer kan basınçları yüksek değilse, hafif tuzlu ayran içmelerini öneririz. Çünkü sadece su içmek, kaybedilen tuz seviyesini dengelemek için yeterli olmayabilir. Ayrıca terlemeye bağlı sıcak kas krampları meydana gelebilir.”

Related Posts

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi? Uzmanlar diş teli tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Bel ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir!

Sıklıkla bel ve boyun ağrıları, duruş bozuklukları, çene eklemi problemleri, spor yaralanmaları ve sindirim sistemi şikâyetlerinde osteopatiye başvurulduğuna dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Selin Özen, “Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte, bu uygulama herkes için uygun olmayabilir. Her tıbbi girişimde olduğu gibi, osteopatik tedavi de mutlaka hekim değerlendirmesiyle ve kişiye özel olarak planlanmalıdır” dedi.

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.

Skolyoz Tedavisi Nasıl Olmalı?

Skolyoz tedavisi nasıl olmalı? Skolyoz, omurgaya önden ya da arkadan bakıldığında sağa veya sola doğru eğrilik görülmesi ile anlaşılıyor.